img
img
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAHAN

Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAHAN

  • Sanat ve Tasarım Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
13
Atıf
100
h-index
1
Google Scholar
Yayın
17
Atıf
133
h-index
6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2020, 2024
Yüksek Lisans, Türkiye, Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2018, 2020
Araştırma Alanları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2020, 2024
Yüksek Lisans, Türkiye, Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2018, 2020
İngilizce, YÖKDİL, 71, 2022/1 Yük, 2022
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
2025-2026, Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Hesaplamaları, Lisans
2025-2026, Anadolu'da Aromatik Otlar, Lisans
2025-2026, Zeytin Yetiştiriciliği Ve Teknolojisi, Lisans
2025-2026, Sürdürülebilir Gastronomi, Lisans
2025-2026, Gastronomi ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Lisans
2025-2026, İş Yaşamı ve Düşünce Geliştirme, Lisans
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayınlanan makale
Karahan, S., Selda, U., Güdük, T. (2022) "Nitel Araştırmalarda Görüşme Türleri ve Görüşme Tekniklerinin Uygulanma Süreci/ Interviews and Interviewing Techniques in Qualitative Research", Nitel Sosyal Bilimler, (0) [SCI Expanded] Link DOI     
Uluslararası alan indeks dergilerinde yayınlanan makale
Karahan, S., Selda, U. (2022) "Disleksi Vakasının Teorik Çerçevede İncelenmesi: "Yerdeki Yıldızlar" Filmi Üzerine Nitel Bir Araştırma", IBAD Sosyal Bilimler Dergisi, 0 (13) pp. 70-95 Link DOI   
Karahan, S., Uca, S., Özkul, E. (2022) "Paylaşım ekonomisi kapsamında yapılan konaklama deneyimlerinin öz belirleme teorisi perspektifi ile incelenmesi: Couchsurfıng örneği", Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi,(8), 0 (8) pp. 33-46  
Karahan, S., Nergiz, H.G. (2021) "P2P TURİZM FAALİYETLERİNDE ETİK DEĞERLER: AİRBNB ÖRNEĞİ", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (3) pp. 305-325  
Kök, A., Karahan, S., Kurnaz, H.A., Kurnaz, A. (2021) "Turizm rehberliği öğrencilerinin gastronomi rehberliğine bakış açısı", Turist Rehberliği Dergisi (TURED), 4 (1) pp. 1-18  
Uca, B.B.S., Karahan, S., Karahan, S. (2020) "Sakin Şehirler Yerel Halk İçin de Sakin mi? Uzundere Örneğinde Yaklaşma-Kaçınma Çatışması", Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi (IRTAD) E-ISSN: 2602-4462, 4 (2) pp. 39-48  
Alperen, K., Kurnaz, A., Kurnaz, H.A., Karahan, S. (2020) "EGE OTLARININ YÖRESEL MUTFAKLARDA KULLANIMI", Journal of Tourism Intelligence and Smartness, 3 (2) pp. 152-168   
Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayınlanan makale
Uzun, M., Karahan, S. (2024) "Çevrimiçi Gastronomi Deneyimlerinin Turizme Yönelik Etkileri", Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 0 (13) pp. 43-53 Link DOI    
Karahan, S., Uzun, G., Karacabey, S.U. (2023) "Gaziantep Yöresel Lezzetleri İle İlgili YouTube Videolarının İçerik Analizi", Journal of Tourism Intelligence and Smartness, 6 (1) pp. 1-16 Link DOI    
Uca, S., Karahan, S. (2022) "Çevrimiçi Rehberli Sanal Turlara Katılan Ziyaretçi Deneyimleri : Airbnb Örneği", Journal of Hospitality and Tourism Issues, 4 (2) pp. 108-122 Link DOI     
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Selda Karahan
-
2019 - 2022 10
Uca Selda
-
2019 - 2022 3
Selda Uca
Kocaeli Üniversitesi
2022 - 2023 2
Alper Kurnaz
-
2020 - 2021 2
Hande Akyurt Kurnaz
-
2020 - 2021 2
Selda Uca
-
2019 - 2022 2
Mesud Uzun
-
2024 1
Alperen Kök
-
2021 1
Aslı Albayrak
-
2019 1
Bilsen Bilgili1 Selda Uca
-
2020 1
Emrah Özkul
-
2022 1
Gözde Uzun
-
2023 1
Hanife Akyüz
-
2019 1
Hatice Güçlü Nergiz
-
2021 1
Kök Alperen
-
2020 1
Lisans Öğrencisi Alperen Kök
-
2019 1
Tanju Güdük
-
2022 1
Yüksek Lisans Öğrencisi Selda Karahan
-
2019 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 79048
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33940
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2181
Anahtar Kelimeler Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Ağırlıklı Puan 0 0 0 0 0 0 0 65 15 15 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - - - - - - - 572 . 588 . 545 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) - - - - - - - 491 . 515 . 444 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - - - - - - - 270 . 223 . 231 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - - - - - 140 . 151 . 153 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - - - - - 211 . 172 . 182 . -
Toplam Yayın 0 0 0 0 0 0 0 2 1 1 0
Toplam Makale 0 0 0 0 0 0 0 2 1 1 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri