| Yazarlar (4) | 
|  Kök Alperen | 
|  Alper Kurnaz | 
|  Hande Akyurt Kurnaz | 
|  Selda Karahan | 
| Özet | 
| Günümüzde insanların farklı kültürlere olan merak ve ilgisi, sağlıklı yaşam hakkında giderek bilinçlenmesi, doğal gıdalara eğilim göstermesi ve gastronomik deneyimler yaşama istekleri gibi sebepler yöresel mutfaklara olan talebin giderek artmasına sebep olmaktadır. Son yıllarda yöresel mutfakların sahip olduğu kültürel mirasın değeri daha çok anlaşılmış ve hem turizm hem de gastronomi alanında yapılacak çalışmalar önem kazanmıştır. Her bölgesinde ayrı özelliklere ve zengin bir mutfak kültürüne sahip Türk Mutfağı'nın bir parçası olan Ege mutfağı ise bölgede yetişen sayısız ot çeşitleri ve bu otlar ile yapılan yemekler sayesinde günden güne insanların daha fazla ilgisini çekmektedir. Çalışma kapsamında; yöresel mutfaklar ve otlar kavramsal olarak ele alınmış ve bu mutfaklardan biri olan Ege mutfağında kullanılan otlar ve pişirme yöntemleri hakkında bilgilere yer verilmiştir. | 
| Anahtar Kelimeler | 
| Makale Türü | Özgün Makale | 
| Makale Alt Türü | Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayınlanan tam makale | 
| Dergi Adı | Journal of Tourism Intelligence and Smartness | 
| Dergi Tarandığı Indeksler | |
| Makale Dili | Türkçe | 
| Basım Tarihi | 01-2020 | 
| Cilt No | 3 | 
| Sayı | 2 | 
| Sayfalar | 152 / 168 |