img
img
Çevrimiçi Gastronomi Deneyimlerinin Turizme Yönelik Etkileri    
Yazarlar (2)
Mesud Uzun
Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAHAN Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAHAN
Devamını Göster
Özet
Farklı ülkelerde çevrim içi yolla gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler, yerel halkla iletişim kurmanın ve kültürel etkileşimde bulunmanın önemli bir aracı olabilmektedir. Çalışma kapsamında, çevrim içi mutfak eğitimlerine katılmış farklı ülkelerden kişilerin yorumlarından yola çıkarak, bu deneyimlerin turizm üzerindeki etkilerini incelemek amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Airbnb platformunda yer alan Türkiye'deki ev sahiplerinin sunduğu 8 çevrim içi mutfak eğitimlerine ilişkin 496 yoruma dayalı netnografik bir araştırma yapılmış ve katılımcı yorumları tematik analiz çerçevesinde incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, Türkiye'de sunulan çevrim içi mutfak eğitimi deneyimlerinin turizme etkisine yönelik katılımcı görüşlerinden elde edilen bilgiler; sosyal etkileşim, seyahat planlama, kültürel deneyim, eğitim temaları altında toplanmıştır. Araştırma sonucu, çevrim içi mutfak deneyimlerinin yerel halkla iletişim kurma, seyahat hakkında karar verme ve kültürel etkileşimde bulunma açısından bir araç olabileceğini göstermektedir. Ayrıca yapılan analiz doğrultusunda, bu etkinliklerin turistler ve yerel halk arasında bir bağ oluşturarak turizme çok yönlü etki edebileceğine yönelik kanıtlar sunulmuştur.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Dergi ISSN 2548-0588
Dergi Tarandığı Indeksler CAB Abstracts/Global Health
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 12-2024
Sayı 13
Sayfalar 43 / 53
Doi Numarası 10.58455/cutsad.1574145
Makale Linki https://doi.org/10.58455/cutsad.1574145
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 2
Çevrimiçi Gastronomi Deneyimlerinin Turizme Yönelik Etkileri

Paylaş